Altea Costa Blanca | Koopjes

Altea is een voormalig visserdorpje aan de Spaanse Costa Blanca in de Spaanse provincie Alicante. Altea ligt tussen Calpe en Benidorm in de regio Marina Baja. Zo'n 15 kilometer te noorden van Benidorm en 50 kilometer kilometer ten noordoosten van de stad Alicante. Plaatsen in de buurt zijn La Nucia, Polop, Callosa d’En Sarria, Albir, Alfaz del Pi en Calpe. Altea is gebouwd op een heuvel en telt ruim 25.000 inwoners. 

Altea is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca in de provincie Alicante op zo'n 50 kilometer van de stad Alicante en zo'n 100 kilometer ten zuiden van de stad Valencia.  Het vliegveld van Alicante ligt op 45 minuten rijden van Altea. Het ligt vlakbij Calpe en zo'n 15 kilometer ten noorden van Benidorm. Andere plaatjes in de buurt zijn Polop, La Nucia, Albir Callosa d’En Sarria en Alfaz del Pi.  Altea heeft prachtige stranden en een karakteristie centrum. Het heeft de charme van een oud Spaans vissersdorpje nog steeds behouden.

 

 

 

 

 

Historie Altea

Altea is in de 3e eeuw voor Christus gesticht door de Grieken en de Romeinen. De naam Altea komt dan ook van het griekse woord ‘Altahia’, wat ‘ik genees’ betekent. Talrijken beschavingen waren in Altea gevestigd zoals Iberiërs, Grieken, Feniciër, Romeinen en Moslims. Allemaal lieten ze hun sporen en invloed na. Wellicht dat dit ook de reden is dat de plaats altijd een grote aantrekkingskracht heeft gehad op kunstenaars zoals schilders, schrijvers en muzikanten. In de smalle straatjes met de typische witte huisjes zijn dan ook - naast restaurantjes en winkeltjes - veel kunstgalerijen te vinden.

De stranden van Altea

Altea heeft een 6 km lang strand. anaf de Barranco del Mascarat volgen kleine baaien en stranden elkaar op tot aan de havenpier die de grens aangeeft met L'Alfás del Pi. Vlakbij het oude stadscentrum ligt het strand Playa de la Roda en iets meer ten zuiden het grootste strand, namelijk Cap Blanch, dat versmelt met het strand van Albir. Verder noordwaarts ligt het strand Playa de Cap Negret, een kiezelstrand dat uitmondt in een kleine inham met zwarte keien, genaamd Cala del Soio. Een ander geliefd strand is L'Olla, dat recht tegenover het gelijknamig eilandje ligt. Altea eindigt aan de bergspits Mascarat en de Sierra de Bernia, waar men inhammen met kleine kiezelstranden aantreft zoals La Barreta, La Solsida en La Galera.

Bezienswaardigheden Altea

PALAU DE ALTEA 
Het Palau de Altea is het culturele centrum de streek. De faculteit van de Schone Kunsten is er gevestigd. En er zijn dagelijks tentoonstellingen, congressen, concerten en theatervoorstellingen van topniveau. Bezoek de website om te zien wat er te doen is >

KERK NUESTRA SEÑORA DEL CONSUELO
Deze belangrijkste kerk n Altea heeft 2 blauwe koepels is hierdoor gezichtsbepalend voor de stad en gebouwd in het begin van de twintigste eeuw. Vanaf het plein van de 'Iglesia de Arriba' (= hooggelegen kerk) heb je een prachtig uitzicht over de zee met de kust en de stad. 

PUEBLO ANTIGUO
De Pueblo Antiguo (= de oude stadskern) ligt vlak naast de kerk. Via de middeleeuwse 'Portal Viejo' komt men in deze perfect bewaarde oude stadskern met geplaveide kronkelende straatjes, mooie witte huisjes met bloembakken. De wijk heeft vele terrasjes, restaurants, winkeltjes en kunstgaleries. Dit oude centrum is een 'must see'.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Altea, zoals de kloosterkerk Iglesia Monasterio de las Carmelitas Descalzas van de orde van de ongeschoeide karmelieten. De torens; Torre de Bellaguarda (cultureel erfgoed) en La Torre Bellaguarda bij het oude centrum en naast een mooi parkje. De kust met zijn kliffen en de prachtige stranden. Feesten doen ze in Altea het hele jaar door met name ter ere van allerlei heiligen; Cristo de la Salud, San Antonio, San Juan, San Pedro, La Virgen del Carmen, San Jaime, Santa Ana, Santa Bárbara, etc.

Woningen in Altea

P1011712.JPG
Villa Alber
15 minuten wandelen naar het strand - vier slaapkamers - zonnig terras - panoramisch uitzicht - vlabkij het cenrum
Klik hier voor meer informatie
€ 380.000,-
   
o_1blaltar51ubrf01ac7ho4165v1a.jpg
Appartement in Altea
Voorzien van alle luxe - drie slaapkamers - met de hoogste kwaliteit materialen - prachtig uitzicht op de zee
Klik hier voor meer informatie
€ 1.700.000,-
 


Nuttige link Altea:
Website van de gemeente > 

Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x