Costa Tropical

De Costa Tropical is een minder bekende kuststreek met nog ongerepte strandjes en een pittoresk binnenland. Gelegen aan de Middellandse Zee in de provincie Granada, loopt de kust van Almería tot Málaga. Het gebied dankt haar naam aan het bijzonder milde klimaat waardoor het kweken van tropische vruchten volop plaatsvindt. Ook om te verblijven is het klimaat perfect; naast de milde temperaturen valt er weinig regen door de relatief grote afstand van de oceaan en beschutting van omliggende bergketens.

 

De kust kenmerkt zichzelf door haar beschutte baaien met prachtige stranden en kristalhelder zeewater. Het onderzeeleven wordt hier beschermd, waarmee het een fantastische plek is om te duiken. Landinwaarts worden ruige bergen afgewisseld door steile valleien en zijn er tal van sporen te vinden van een rijke geschiedenis; kastelen uit de tijd van de Moren of zelfs bouwwerken uit de tijd van de Romeinen.

Sinds de crisis zijn veel woningen aan de Costa Tropical door banken in beslag genomen. Deze villa’s en appartementen uit bankbeslag staan nu in de gedwongen verkoop. Hierdoor ontstaat er nu een kans om zeer voordelig een droomhuis te vinden aan deze Spaanse kust.

Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x