Costa Vasca

De Costa Vasca, ook wel Baskische kust, ligt aan de Atlantische Oceaan en tegen de Pyreneeën. Het is een prachtige groene regio, door de - voor Spaanse begrippen - vele regen, waar indrukwekkende kliffen het groene landschap doorbreken. 

De Baskische kust is onderdeel van het Baskenland, een industriële regio met een eigen taal. Bilbao is de hoofdstad en is een grote stad in Spanje met één van de grootste havens van het land. De industriële stad staat bekend om haar spectaculaire vernieuwing qua architectuur, waarvan het Guggenheim museum, ontworpen door Frank Gehry, een bekend voorbeeld is.

De regio wordt ook gekenmerkt door twee heel andere sferen. San Sebastian is een prachtige, chique stad aan twee baaien met mooie stranden, waar gastronomie en flaneren centraal staan. Maar even verderop vind je Mundaka, ook wel surf-hoofdstad van Europa genoemd, waar een relaxed surfklimaat heerst.

 

Sinds de crisis zijn veel woningen aan de Costa Vasca door banken in beslag genomen. Deze villa’s en appartementen uit bankbeslag staan nu in de gedwongen verkoop. Hierdoor ontstaat er nu een kans om zeer voordelig een droomhuis te vinden aan deze Spaanse kust.

 

 

 

 

 

Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x