Costa de Cantabria

De Cantabrische kust bevindt zich in het Noord-Westen van Spanje, aan de Atlantische Oceaan. Hoewel het gebied steeds meer wordt ontsloten, is het nog geen populaire, toeristische bestemming. Dit maakt dat het nog een authentiek gebied is met een prachtige granieten kust waar rotspartijen worden onderbroken door zandstranden en waar mooie villa’s, kastelen en burchten op kliffen en rotsen te vinden zijn. Het glooiende groene landschap wordt landinwaarts meer bergachtig maar juist richting Santander in het Westen wordt de kustlijn steeds vlakker.

Santander is de hoofdstad van dit gebied en is uitgegroeid tot een levendige badplaats, welke vooral populair is bij de Spanjaarden zelf. In de zomermaanden vindt het leven buiten plaats, op en rond de brede toegangstrappen naar het strand en de uitgestrekte boulevards waar de betere restaurants, hotels en winkels te vinden zijn. Verderop kom je bij authentieke plaatsjes zoals Santillana del Mar; hier waan je je in de Middeleeuwen, wanneer je door de goed bewaarde gebouwen loopt.

 

 

Sinds de crisis zijn veel woningen aan de Costa de Cantabria door banken in beslag genomen. Deze villa’s en appartementen uit bankbeslag staan nu in de gedwongen verkoop. Hierdoor ontstaat er nu een kans om zeer voordelig een droomhuis te vinden aan deze Spaanse kust.

Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x