Costa de la Luz

De Costa de la Luz is de Atlantische kust van Andalusië. Door het felle licht dat door de oceaan gereflecteerd wordt en met meer dan 3000 zonuren per jaar doet de kust haar naam, letterlijk ‘de kust van het licht’, eer aan. De Costa de la Luz die het gebied bestrijkt van Tarifa tot de grens met Portugal, is één van de meest ongerepte kuststreken en bestaat uit prachtige witte zandstranden. 

Het gebied voelt aan als authentiek Andalusië en met Cádiz en Tarifa als twee van de belangrijkste steden is er veel levendigheid. Cádiz is één van de oudste steden van Europa en Tarifa, bekend om haar surf cultuur, is de zuidelijkste stad van het Europese vasteland, slechts 14 kilometer van Afrika. Aan de Costa de la Luz zijn er duidelijk twee sferen te onderscheiden. Ten Noorden van Cádiz heerst er een klassieke, chique sfeer, terwijl het gebied ten Zuiden van Cádiz gekenmerkt word door haar hippie-cultuur.

 

Sinds de crisis zijn veel woningen aan de Costa de la Luz door banken in beslag genomen. Deze villa’s en appartementen uit bankbeslag staan nu in de gedwongen verkoop. Hierdoor ontstaat er nu een kans om zeer voordelig een droomhuis te vinden aan de Spaanse kust.

 

 

Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x