Steden van Spanje

Van de ruim 46 miljoen inwoners die Spanje telt, woont iets meer dan 38 procent in de 50 grootste Spaanse steden. Dat is een totaal van ongeveer 15,5 miljoen mensen. In al deze steden hebben we de mooiste onroerend goed aanbiedingen uit bankbeslag, gedwongen verkoop en prachtige koopjes.

Madrid

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en tegelijkertijd de grootste stad van het land. De stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners (alleen de hoofdstad en niet de randsteden) die Madrilenen worden genoemd. Madrid heeft een landklimaat waarin grote temperatuurverschillen kunnen optreden. De gemiddelde jaar temperatuur is ongeveer 20 graden. In Madrid bevinden zich diverse belangrijke gebouwen en verblijfplaatsen van onder andere als de koninklijke familie, de overheid en de World Tourism Organization. Vanwege de aanwezigheid van diverse grote banken en de industriële sector, is Madrid een zeer belangrijke en grote internationale handelsstad. Madrid vormt samen met Barcelona tot de bekendste en meest bruisende steden van het land, geliefd door bewoners en toeristen. De prachtige rivier de Manzanares stroomt dwars door Madrid en het centrum. Tevens staat de stand bekend om kunst en cultuur, waaronder de vele musea.


Barcelona

Barcelona 

Barcelona is na Madrid de grootste en ook meteen een van de mooiste steden van Spanje, tevens is het de hoofdstad van Catalonië. Barcelona heeft ongeveer 1,6 miljoen inwoners. De stad ligt aan de kust, tegen de Middellandse Zee aan. Aan de andere kant is de stad omgeven door heuvels. In Catalonië wordt Catalaans en Spaans gesproken, echter vanwege het toerisme spreken de meeste inwoners ook een aardig woordje Engels. Qua weersomstandigheden heerst er een zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 15,1 graden en zelden regen. Het drukke centrum van Barcelona staat bekend om zijn sprankelende ambiance en sfeer. Een prachtige stad met een rijke geschiedenis. om in te wonen - tevens de buitenwijken en randsteden zijn zeer de moeite waard. Barcelona is onderverdeeld in 13 districten waar tal van moderne- en art nouveau-architectuur te vinden is. In Barcelona hebben wij een groot aanbod van voordelige koopjes. Momenteel is deze stad een van de hotspots, dus woningen kunnen zeer snel verkocht zijn!


Valencia

Valencia

De derde stad van Spanje: Valencia kent een bevolking van bijna 1 miljoen. Als we de regio Valencia bekijken Spanje dan ligt dit cijfer met een maximum van 2,5 miljoen inwoners een stuk hoger. In het centrum woont echter ongeveer 800.000 bewoners. Valencia ligt in Oost-Spanje, aan de Middellandse Zeekust. De gemiddelde jaar temperatuur is 22 graden en het niet erg koud in Valencia. In de omgeving is ook het Albufera natuurpark te vinden, een zoetwaterlagune met een overvloed aan vis. Valencia is een van de snelst groeiende steden in dit land, aangezien wetenschap, educatie, handel, kunst en toerisme centraal staan. De Valenciaanse haven zorgt voor maar liefst 20% van de totale Spaanse export. Deze haven werd overigens in 1483 door Koning Ferdinand gesticht en vandaag de dag neemt deze de 5e plek in op de ranglijst van drukste havens ter wereld. Tevens was deze gastheer van de America's Cup: in 2007 en 2010 werd dit belangrijke zeilevenement door Valencia georganiseerd.


Seville

Sevilla

Sevilla is de stad van de Flamenco. Het ligt in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië. Deze stad telt ongeveer 750.000 inwoners en zij worden Sevillanos genoemd. Met een zeer warm klimaat en een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden, is dit een gebied waar het heel gebruikelijk is om een siësta te houden. Sevilla kent drie gebouwen die op Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken: het Alcazar-paleis, de kathedraal van St. Mary en het Archivo General de Indias, de archieven van de Koninklijke en Hoge Raad van de Indias. Ook zijn er diverse musea in Sevilla te vinden. Daarnaast telt deze stad meerdere prachtige parken en tuinen, zoals het openbare Parque de Maria Luisa. Voor de liefhebbers van tapas is Sevilla het favoriete oord van Spanje: nergens in dit land vind je zoveel uitstekende tapasbarretjes, waar de meest verrukkelijke gerechten worden geserveerd.


Other

Andere Spaanse steden

Hieronder hebben we een overzicht met andere grote en populaire steden in Spanje. Ook in deze steden hebben we natuurlijk mooie bankkoopjes. Klik op een van de links om het overzicht te bekijken en zoek naar uw droomwoning.

Zaragoza

Zaragoza

Aantal inwoners: 610.000

Malaga

Málaga

Aantal inwoners: 550.000

Las-Palmas-Gran-Canaria

Las Palmas de Gran Canaria

Aantal inwoners: 354,000

Bilbao

Bilbao

Aantal inwoners: 355.000

Murcia

Murcia

Aantal inwoners: 350.000

Valladolid

Valladolid

Aantal inwoners: 320.000

Cordoba

Córdoba

Aantal inwoners: 310.000

Parma-de-Mallorca

Palma de Mallorca

Aantal inwoners: 305.000

Vigo

Vigo

Aantal inwoners: 291,000

Alicante

Alicante

Aantal inwoners: 272.000

Gijon

Gijón

Aantal inwoners: 265.000

Hospitalet-de-Llobregat

Hospitalet de Llobregat

Aantal inwoners: 260.000

Granada

Granada

Aantal inwoners: 246.000

La-Coruna

La Coruña

Aantal inwoners: 245.000

Vitoria-Gasteiz

Vitoria-Gasteiz

Aantal inwoners: 215.000

Santa-Cruz-de-Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Aantal inwoners: 206.000

 
Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x