Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en is een het hele jaar door een zalige plaats om te vertoeven, want door de zuidelijke ligging is de temperatuur ook tijdens de winter nog steeds erg aangenaam. Het eiland wordt dan ook niet voor niets ‘het eiland van de eeuwige lente’ genoemd. En dat op slechts 4 uurtjes vliegafstand, ideaal dus!

Sinds de crisis zijn veel woningen op Tenerife door banken in beslag genomen. Er is voor ieder wat wils: appartementen, huizen en villa’s. Deze zijn allemaal door de bank opgekocht. Hierdoor ontstaat er nu een kans om zeer voordelig een mooi plekje te vinden op dit zonnige eiland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is voor ieder wat te beleven op het eiland. Zonliefhebbers kunnen genieten van het mooie weer en het strand. Actievelingen kunnen wandelen, fietsen of allerlei vormen van watersport ondernemen. Het eiland kent een indrukwekkend vulkaan landschap met als ultieme hoogtepunt de Pico del Teide. De top van deze vulkaan is meteen het hoogste punt van Spanje. Officieel is de vulkaan slapend, maar nieuwe uitbarstingen zijn niet helemaal uitgesloten. Het is zeker een bezoekje waard om de top te bezoeken, met een kabel kunt u tot een hoogte van 3550 meter komen. Natuurliefhebbers komen optimaal aan hun trekken door al het natuurschoon dat het eiland heeft te bieden. Zo zijn er ook meerdere natuurparken waar men van de aanwezige flora en fauna kan genieten. Deze is zeer afwisselend: van dorre maanlandschappen tot zeer tropische landschappen. Er worden ook regelmatig walvissen en dolfijnen vlakbij de kust gespot.

Het klimaat van Tenerife is zeer aangenaam. Met name in het zuiden van Tenerife is het het hele jaar goed vertoeven. Extreme koud of warm komt nauwelijks voor - het hele jaar door schommelt de temparatuur tussen de 20 en 30 graden. Logische dat met name het zuidwesten van het eiland is een populaire bestemming is. In het noorden is de plaats Puerto de la Cruz een belangrijke badplaats. De grootste badplaats van het eiland is Playa de las Americas. Los Christianos is een wat rustigere badplaats die erg geschikt is voor families met kleine kinderen. Degenen die de voorkeur geven aan een authentieke badplaats kunnen het beste naar Garachico gaan. Deze plek is erg geliefd onder de eilandbewoners, hierdoor treft men er een zeer authentieke sfeer aan.

De leukste koopjes in Tenerife

Onze lokale Nederlandstalige partner in Zuid Tenerife is Dana Heufkens. Deze zeer ervaren en geregistreerde makelaar is de enige Nederlandstalige makelaar in Tenerife. Zij kan u begeleiden bij de aankoop van huizen aan de zuidkust van Tenerife. Dana heeft - naast de koopjes van de bank - ook eigen aanbod van huizen in het Zuiden van Tenerife - klik hier om dit aanbod te bekijken.

   

 

Weather Today in Santa Cruz De Tenerife
Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x