Barcelona

Barcelona is de op één na grootste stad in Spanje en het is de hoofdstad  van Catalonië. Barcelona heeft ongeveer 1.6 miljoen inwoners. De stad ligt aan de kust van de Middellandse Zee en aan de andere kant is het omringt met bergen. In Catalonië spreken ze Catalaans en Spaans, maar de meeste mensen in Barcelona spreken ook Engels. Het weer in Barcelona is zeer aangenaam, het regent er dan ook nauwelijks

 

 

 

 

 

 

 

 

Het centrum van Barcelona

Het centrum van Barcelona is een bruisende omgeving, vol levendigheid en sfeer. Het is een fijne omgeving om in te wonen. De stad heeft een grote geschiedenis en groot cultureel aanbod.  Barcelona heeft veel te bieden op het gebied van moderne en Art Nouveau architectuur. De meeste populaire architect die zijn handtekening heeft achtergelaten in Barcelona is Anton Gaudí. Het werk van Anton Gaudí kun je vinden in het prachtige Park Güell en ook de Sagrada Família is een van zijn meesterwerken. In het centrum van Barcelona kunt u, behalve gemoderniseerde gebouwen ook gebouwen vinden die zijn gebouwd in de Middeleeuwen.

Het verkeer in Barcelona wordt geregeld door de stad zelf en de provincie. De verkeersborden zijn in het Catalaans. Om een stukje te wandelen kun je in Barcelona naar de Ramblas. Deze lange winkelstraat verdeelt de stad in tweeën, van het grote verkeerskruispunt aan de rand van de stad helemaal tot aan de Middellandse Zee.

Ook voor fietsers in Barcelona een perfecte stad. De brede boulevards en platte straten zorgen ervoor dat je Barcelona op de fiets perfect kunt verkennen. Als er fietspaden zijn moet de fietser hiervan gebruik maken en anders fietst hij op de autoweg.

Barcelona heeft een twee kilometer lange kustlijn net buiten de stad waar je een duik kan nemen in de Middellandse Zee. Houdt u meer van shoppen? Dan bent u in Barcelona aan het goede adres. Kilometers lange winkelstraten met veel verschillende winkels zorgen ervoor dat iedereen slaagt in Barcelona.

Klinkt dit als muziek in de oren? Het is dan ook een heerlijke plaats om te wonen. Daarvoor zit je hier op de juiste plaats. Op Spanje Bankbeslag vind je allerlei vastgoeddeals in en rond Barcelona. Koop een huis in Spanje met stevige kortingen! Liever een appartement, penthouse, dorpswoning of villa? Ook dat vind je bij ons terug. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod vastgoed in Barcelona. 

De beste deals van Barcelona

Barcelona Weather Forecast
Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x