Ronda

Ronda is de snelst groeiende stad van Andalusië en toch behoudt de stad veel van zijn historische charme, vooral het oude stad gedeelte. Het stadje staat wereldwijd bekend voor zijn dramatische hellingen en uitzichten, en ook voor de diepe El Tajo kloof waar de rivier Guadalevín doorheen stroomt. Bezoekers nemen de snelste weg over de 18e eeuwse Puente Nuevo 'nieuwe' brug, dat staat boven de 100m kloof eronder, voor zijn ongeëvenaarde uitzicht over de Serranía de Ronda gebergte.

Ronda is ook bekend als de geboorteplaats van het moderne stiervechten, hedendaags kunt u het een keer per jaar zien bij het spectaculaire Feria Goyesca dat wordt gehouden aan het begin van September. Hier kleden vechers en een deel van het publiek zich in de manier van Goya's schetsen van het leven in de regio. Legendarische Rondeño bullfighter Pedro Romero stopte van de heersende Jerez 'school' van paardrijdende stiervechten in de 18e eeuw om zelf een stijl te vinden waar de matadores op de grond staan tegen de stier dat ook op de grond staat. In 2006 royalty en filmsterren kwamen met de helikopter naar Ronda voor de 50ste Goyesca viering in het kleine stierring, terwijl duizende de straten parken volmaken. Verder is de stierring, Plaza de Toros, is nu een museum, en bezoekers kunnen een wandeling in de arena maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronda houdt ook een liefelijke 'romería' bedevaart elk jaar. Dit is ter ere van de Virgen de la Cabeza en is georganiseerd door de lokale Katholieke broederschap van dezelfde naam. Voor diegene die wensen om de lichte deel van het leven in Ronda te zien is dit een prachtige manier om deel te nemen in een lokale traditie dat dateert uit het begin van de 20ste eeuw.

 

 

 

 

Vastgoedkoopjes nabij Ronda

Weather Today in Ronda

Koop Spaanse huizen direct van de bank - Koopjes Alert maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x